duminică, 20 mai 2012

Chitara ideala pentru un incepator


Salut prieteni!

Sunt sigur ca, fiecare chitarist, care este la inceput de drum, are o gramada de nelamuriri, in leguatura cu acest minunat instrument, si cu alegerea unuia. Ei bine, astazi am decis sa va spun cate ceva, despre alegerea unui instrument.


Ei bine, primul si primul lucru la care trebuie sa ne uitam la o chitara, atunci cand o cumparam este MARIMEA. Trebuie ca aceasta sa ni se potriveasca exact, si anume sa nu ne chinuim cand cantam pe o chitara (fie mai mica, fie mai mare ca marime).


Acum, sunt sigur ca fiecare dintre voi, are un anumit buget pentru o chitara de inceput. Dar cu siguranta v-ati pus toti intrebare "Chitarile mai ieftine sunt mai bune pentru incepatori?". Raspunsul este "NU", pretul nu are nicio legatura cu acest lucru. In principiu nu exista chitari care sa prezinte avantaje pentru incepatori in defavoarea modelelor obisnuite. Multi producatori denumesc in acest fel chitarile cu cost mic de productie, prin urmare – pret mic în magazine. 


Nu exista nici un motiv pentru care un model mai ieftin s-ar preta mai bine pentru început decat unul mai scump. Pretul este in general direct proportional cu calitatea lemnului, a mecanismelor, finisajelor, modului de prelucrare, etc.
In functie de bugetul rezervat pentru aceasta pasiune, trebuie luat în  considerare că o chitară putin mai scumpa ofera avantaje (rezonanta mai buna, durabilitate mai mare, comoditate mai mare în interpretare).


Dacă telul final este o chitara electrica se poate lua în considerare pentru inceput o chitara clasica sau western mai ieftina pentru a trece mai apoi la una electric buna. 
Un alt lucru care este foarte important la o chitara atunci cand o cumparam, este ca griful (gatul chitarii) sa fie drept, iar, pe partea unde sunt corzile, gatul trebuie sa fie putin curbat, pentru a apasa corzile mai usor. Si ultimul lucru important, este ca actiunea sa fie joasa (corzile sa fie aproape de gatul chitarii).


Sper ca v-am fost de ajutor! :)



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu